Cit thuiszorg

Hoe verminder ik polsklachten?

Geplaatst op

Naarmate je ouder wordt ervaar je steeds vaker fysieke klachten. Een veelvoorkomende klacht dat men ervaart zijn polsproblemen. Deze ongemakken kunnen de dagelijkse activiteiten belemmeren en leiden vaak tot frustratie. In deze blog worden een aantal tips gegeven die kunnen helpen bij het verminderen van polsklachten.

 

1.      Het gebruik van ergonomische hulpmiddelen

Het integreren van ergonomische hulpmiddelen in je dagelijkse routine kan een wereld van verschil maken bij het verminderen van polsklachten. Denk aan een comfortabel toetsenbord en een muis met goede ondersteuning voor je handpalm. Een verstelbare stoel en bureau zorgen ervoor dat je polsen in een natuurlijke positie blijven tijdens het werken. Als je vaak met een laptop werkt, overweeg dan een laptopstandaard en een extern toetsenbord om een betere houding te bevorderen. Deze kleine aanpassingen verminderen de belasting op je polsen en dragen bij aan een meer comfortabele en productieve werkomgeving.

2.      Een goed dieet

Goed eten is belangrijk voor sterke polsen en minder last. Voedsel met veel calcium, zoals melk, yoghurt en groene bladgroenten, is goed voor je botten en gewrichten. Vitamine D, die in zalm, eieren en verrijkte etenswaren zit, helpt je lichaam calcium te gebruiken. Vetten genaamd omega-3 in vis en noten kunnen pijn verminderen. Kies volkoren granen, mager vlees en vers fruit en groenten. Zo krijgt je lichaam goede dingen binnen en blijven je polsen gezond. Ook zal dit handklachten kunnen verminderen.

 

3.      Neem voldoende rust tijdens het werken

Het is belangrijk om genoeg rust te nemen als je aan het werken bent, zodat je polsen niet pijn doen. Als je steeds dezelfde dingen doet, neem dan af en toe een pauze. Tijdens die pauze kun je je handen en polsen voorzichtig bewegen, zodat ze niet stijf worden. Doe ook verschillende taken, zodat je polsen niet moe worden. Onthoud om elke 30 minuten even te stoppen en uit te rusten. Dit helpt je polsen om te ontspannen en voorkomt dat ze te veel moeten werken. Zo blijven je polsen gezond en voel je je beter tijdens het werk.

 

4.      Wissel taken regelmatig af

Verandering is fijn, en het afwisselen van taken is goed voor je polsen. Als je altijd hetzelfde doet, worden dezelfde spieren steeds gebruikt. Dat kan je polsen pijn laten doen. Als je verschillende dingen doet, krijgen sommige delen van je lichaam rust terwijl je andere gebruikt. Zo worden je polsen niet te moe en voelen ze beter. Dat maakt je werk leuker en gemakkelijker.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door in onze blogs. Lees snel verder en maak er iets van!

Contactgegevens

Via info @ citthuiszorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden