Cit thuiszorg

Wat is PACT therapie?

Geplaatst op

PACT therapie staat voor Photo-dynamische Antimicrobiële Therapie. Het is een behandeling om kalknagels mee te behandelen. Verleen je thuiszorg en heeft je cliënt last van kalknagel? Dan kun je eens nagaan of PACT therapie een passende oplossing is. Deze behandeling is zeer effectief om kalknagel mee te behandelen. Ben je benieuwd hoe deze behandeling werkt? Wij geven je graag meer informatie.

Hoe werkt PACT therapie?

Overweeg je PACT therapie en ben je benieuwd hoe de behandeling werkt? Daar geven we je graag meer infromatie over. In eerste instantie wordt de kalknagel gefreesd en opgeruwd. Daarna wordt de nagel grondig gereinigd met behulp van alcohol. Vervolgens wordt er een speciale gel op de nagels aangebracht. De behandelaar laat deze geld goed intrekken, waarna de nagel onder een lamp geplaatst wordt. Als gevolg daarvan ontstaat er singletzuurstof, wat ervoor zorgt dat de schimmels afsterven. In eerste instantie zijn er drie behandelingen nodig binnen een korte periode van 10 dagen. De vierde behandeling wordt een maand na de derde behandeling ingepland. Zo ontstaat er uiteindelijk weer een mooie gezonde nagel.

Wat zijn de voordelen van PACT therapie?

PACT therapie kent een hoop voordelen. Zo is men met deze behandeling in staat om de schimmel volledig uit te roeien. Daarnaast wordt de nagel na de behandeling weer gezond en mooi. De behandeling is effectief, snel en veilig. Je hoeft bij PACT therapie dus niet bang te zijn voor bijwerkingen. Een belangrijk voordeel is bovendien dat deze behandeling ook veilig is voor mensen met een kwetsbare gezondheid. Bovendien doet de behandeling geen pijn, in tegenstelling tot een behandeling met een laser.

Conclusie

PACT therapie is een behandeling tegen kalknagels. De behandeling is zeer effectief en is bovendien ook nog eens veilig te gebruiken. Daarnaast doet de behandeling geen pijn. Dit alles maakt PACT therapie zeer geschikt voor mensen die al thuiszorg nodig hebben. In totaal zijn er 4 behandelingen nodig om de kalknagel te bestrijden. Overweeg je om deze behandeling te ondergaan of heb je als specialist in de zorg een cliënt die deze behandeling kan gebruiken? Dan zijn er verschillende specialisten waarbij je terecht kunt voor deze behandeling.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door in onze blogs. Lees snel verder en maak er iets van!

Contactgegevens

Via info @ citthuiszorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden